Forum www.worldofartist.fora.pl Strona Główna www.worldofartist.fora.pl

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gotuj z ciocią Liv ^^!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.worldofartist.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karole
Skrzyżowanie dróg moczowych



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 1815
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: Elbląg
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 18:31, 16 Paź 2008    Temat postu:

Cholera! Ja też kce!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Erilet
Skorumpowana rozwielitka



Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 2305
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Melpurvattowa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:00, 16 Paź 2008    Temat postu:

A ja ostatnio ugotowałam zupę - to mój kulinarny debiut. Kalafiorowa.. powiem Wam, że była nawet zjadliwa (bo z kostki i mrożonki + parę ziemniaczków) XD Mam nawet zdjęcia -a jakże- to jaks ię zmobilizuję to wrzucę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Liv
Artystyczna królowa uduchowionych



Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2742
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Masz takie fajne papucie xD?
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 12:17, 08 Sty 2009    Temat postu:

Przepis na Szejk Jajeczny Rozgrzewający

Składniki;
Jajko (względnie dwa, ja robiłam z jednego, i średnio jajeczne...)
Cukier
Mleko (tak na duży kubek, ale jak się robi w szklance to fajnie stuka)
Cukier
Kakao
Cukier. Dużo cukru!

Przygotowanie:
Z jednego albo dwóch jajek oddzielamy żółtka. Z białkami robimy co chcemy, a żółtka wrzucamy dom szklanki, i sypiemy cukru. ja na jedno żółtko daje dwie łyżeczki i jest git.
Potem to "ucieramy" tudzież "mieszamy" zbytnio się s tym nie cackając. tyle żeby było wymieszane.
W garnuszku gotujemy mleko. teraz uwaga - można robić bez kakaa, ale nie próbowałam. Jak mleko się gotuje, to wrzucamy jedną łyżeczkę kakaa ZWYKŁEGO (czyli wszystkie rozpuszczalne odpadają) i mieszamy żeby nie było grudek i glutów.
Do żółtek (nie podjadać!) wlewamy kakao, dosypujemy cukru do smaku, mieszamy i pijemy.
Dobrze rozgrzewa, i jest smaczne, tylko to jajko słabo czuć. Ale ponoć dobre na gardło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alleria
Zdominowany Kisiel



Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otherain
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:26, 22 Cze 2009    Temat postu:

Erilet napisał:
Ja mam dwie lewe ręce do gotowania, smażenia i pieczenia. Nawet kisiel umiem zepsuć..


Ja tez. W ogóle nie umiem gotować... Mój chłopak umie więcej ode mnie w tej kwestii xDD
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.worldofartist.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin